Älä suotta etsi enää!

Oletko etsinyt jännittäviä pelejä, joista koko perhe voi nauttia? Olemme valinneet muutamia suosittuja korttipelejä, jotka sopivat täydellisesti lapsille, aikuisille ja perhejuhliin. Suunnitteletpa peli-iltaa tai haluat vain pitää hauskaa, nämä korttipelit viihdyttävät varmasti kaikkia.

LionLingo® TOP 5 valinnat...

Pienennettävä sisältö

Tikki

Vaikeustaso: Helppo

Sopiva ikä: 8 vuotta ja ylöspäin, aina isoisään ja mummiin asti

Pelaajat: 2-8 pelaajaa

Tavoite: Voita kierros korkeimmalla korttiarvolla ja ansaitse tikkipisteitä kokonaisvoitoista

Pelin pelaaminen

 • Jokaiselle pelaajalle jaetaan viisi korttia, joissa ässän arvo on 14.
 • Kun kortit on jaettu, jakajan vieressä oleva pelaaja aloittaa pyytämällä haluamansa maata: pataa, mailaa, sydäntä tai timanttia.
 • Muut pelaajat yrittävät vastata kortilla, jolla on sama maa (vastaava maa), mutta korkeampi arvo, jotta he voivat pyytää maata seuraavalla kierroksella.
 • Pyydetyn maan korkein kortti ja sen pelannut pelaaja saavat pyytää maata seuraavalla kierroksella.
 • Jokaisen pelaajan on aina pelattava pyydetyn maan kortti; tätä kutsutaan "pukuvelvoitteeksi". Jos pelaajalla ei ole haluamansa maata korttia, hän voi pelata vapaasti minkä tahansa muun kortin, mutta häviää tämän kierroksen.
 • Kierroksen tikin voittaa se pelaaja, joka viimeisellä kierroksella pelaa voittavan kortin eli korkeimman kortin halutusta maasta tai pyytää maata, jota muilla pelaajilla ei ole.
 • Voittaja saa tikin ja ansaitsee yhden pisteen. Voittoon tarvittavien tikkipisteiden määrän voivat pelaajat itse päättää, esim. kolmella tikillä.

Valinnaiset lisäsäännöt

 1. Jos pelaajalla ei ole alussa korttia, joka on suurempi kuin 10, hän voi vaihtaa uusiin kortteihin. Jos tämä sääntö on voimassa, varmista korttien riittävyyttä pakassa.
 2. Jos käytetään Jokeri-kortteja, Jokeri-kortit ovat pöydän vahvimmat kortit ja voivat jopa voittaa ässän.
 3. Hauska lisäys on, että jos pelaaja voittaa tikin pakan alimmalla kortilla, eli kortin arvolla 2, muiden pelaajien on ryömittävä pelipöydän alta:)

Suomalainen "Maija", Patakuningatar

Vaikeustaso: Helppo/Keskitaso

Sopiva ikä: 12 vuotta ja ylöspäin, aina isoisään ja mummiin asti

Pelaajat: 2-6 pelaajaa

Tavoite: Voita vastustajasi kortit korkeammalla samaa maata edustavalla kortilla tai valttikortilla. Lopulta pääse eroon kaikista korteistasi, kun pakka loppuu. Pelin voittaja on pelaaja, jonka kortit loppuvat pakan loppuessa. Pelaaja, jolla on patarouva (Q), joka tunnetaan myös nimellä "Maija", häviää.

Pelin kulku

 • Jokaiselle pelaajalle jaetaan viisi korttia.
 • Pakan pohjakortti vedetään ja käännetään kuvapuoli ylöspäin pakan viereen. Tämän kortin maasta tulee valttimaa, pelin vahvin maa.
 • Valttikorteilla voit "päihittää" minkä tahansa kortin paitsi Patakuningattaren.
 • Aloitus jakajan vasemmalla puolella olevasta pelaajasta (myötäpäivään), pelaajat vuorotellen pelaavat kortin tai samaa maata olevat kortit vasemmalla olevalle pelaajalle (myötäpäivään) ja asettavat ne kuvapuoli ylöspäin avoimelle pöydälle.
 • Pelaaja voi antaa maksimimäärän kortteja, jotka ovat yhtä suuria kuin hänellä on hallussaan, ja kaikkien hänen antamiensa korttien tulee olla samaa maata.
 • Kun pelaaja saa kortteja toiselta pelaajalta, hän voi välittömästi pelata korkeampia samaa maata kortteja tai valttikortteja "päihittääkseen" hänelle annetut kortit. Vastaanottava pelaaja poimii kaikki jäljellä olevat kortit.
 • Patarouvaa (Q) tai "Maijaa" ei voi voittaa, ja se on nostettava, kun pelaaja saa sen pöydältä, pakasta tai toiselta pelaajalta.
 • Jos pelaaja ei voi päihittää hänelle annettuja kortteja tai päättää olla päihittämättä, hänen on nostettava kortit itse.
 • Pelaaja, joka on poiminut kortteja kierroksella, ei voi antaa kortteja seuraavalle pelaajalle tämän kierroksen aikana.

Ristiseiska

Vaikeustaso: kohtalainen

Ikäsuositus: 12 vuotta ja ylöspäin, aina isoisään ja mummiin asti

Pelaajat: 2-6 pelaajaa

Tavoite: Vältä rangaistuspisteiden keräämistä koko pelin aikana. Yhden kierroksen voittaja on ensimmäinen pelaaja, joka tyhjentää kätensä, eikä hänellä ole enää yhtään korttia. Jäljellä olevien korttien arvot lasketaan yhteen ja kirjataan paperille; näitä voidaan kutsua "rangaistuspisteiksi". Ennalta määrätty rangaistuspistekynnys voidaan asettaa esimerkiksi 100 pisteeseen, jolloin tämän kynnyksen ylittävä pelaaja häviää pelin ja voittaja on vähiten rangaistuspisteitä kerännyt pelaaja.

Pelin kulku

 • Korttipakka jaetaan kaikille pelaajille yksi kortti kerrallaan viimeiseen korttiin asti. Ristiseiska aloittaa pelin.
 • Pelissä ässän arvo on 1, mutta pelin lopussa se lasketaan 14 rangaistuspisteeksi.
 • Kortit asetetaan kuvapuoli ylöspäin pöydälle nousevassa järjestyksessä siten, että seitsemän ovat keskellä. Jokaisen seitsemän alle pinotaan samaa maata olevat kortit kuudesta ässään (ässä lasketaan yhdeksi). Vastaavasti jokaisen seitsemän yläpuolelle pinotaan kortit kahdeksasta kuninkaaseen.
 • Kun pöydällä pelataan tietyn maan seiskaa, voidaan ensin lisätä samaa maata, arvoltaan kuusi ja sen jälkeen samaa maata, kahdeksan (yksi alapuolelle ja yksi yläpuolelle). Vasta sen jälkeen voi jatkaa muiden samaa maata olevien korttien pelaamista. Vinkki: Tätä strategiaa voidaan käyttää esimerkiksi estämään muita pelaajia viivyttämällä kuutosen pelaamista tai kahdeksan saatavuutta.
 • Lopuksi pelaajien käsissä olevien, jäljellä olevien korttien pisteet lasketaan rangaistuspisteiksi.

Sökö, viiden kortin pokeri

Huomaa: Tämä pokerin versio ei sisällä vedonlyöntiä tai uhkapelaamista, ja sitä voidaankin pelata vain viihteen vuoksi, ilman rahaa. Se on loistava tapa nauttia pelistä ilman panoksia!

Vaikeustaso: kohtalainen

Ikäsuositus: 12 vuotta ja ylöspäin

Pelaajat: 2-10 pelaajaa

Tavoite: saada paras pokerikäsi pelin loppuun mennessä. Pokerikäsien sijoitus korkeimmasta alimpaan noudattaa tyypillisesti tavallisia pokerikäsien sijoituksia.

Pelin kulku

Jakaminen: Jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi yksityistä korttia (pimeät kortit) ja yksi kuvapuoli ylöspäin (avoin kortti). Pelaaja, jolla on pienin avoin kortti (tyypillisesti pienimmän nimellisarvon omaava kortti), aloittaa.

Vedonlyöntikierrokset (valinnainen): Vedonlyöntiversiossa tässä olisi vedonlyöntikierroksia. Ohita vedonlyöntinäkökohta kokonaan.

Fourth Street: Jokainen jäljellä oleva pelaaja saa toisen kortin kuvapuoli ylöspäin (neljäs katu). Pelaaja, jolla on korkein käsi, menee ensin.

Fifth Street: Jokainen jäljellä oleva pelaaja saa viidennen kuvapuoli ylöspäin kortin (fifth street). Pelaaja, jolla on korkein käsi, menee ensin.


Näyttö: Jos enemmän kuin yksi pelaaja on jäljellä viidennen kadun jälkeen, on välienselvittely. Pelaajat paljastavat taskukorttinsa ja käyttävät parasta viiden kortin käsiään (kahdesta taskukortistaan ​​ja kolmesta kuvapuoli ylöspäin yhteisestä kortistaan) voittajan määrittämiseen.

Voittaja: Pelaaja, jolla on korkein viiden kortin pokerikäsi, voittaa pelin. Tasatilanteessa peli voidaan katsoa tasapeliksi tai pelata uudelleen huvin vuoksi.

LionLingo® Muistipeli

Huomaa: Tämä peli sopii erityisen hyvin lapsiperheille, mutta miksei myös vanhemmille pelaajille!

Vaikeustaso: Helppo

Sopiva ikä: 4 vuotta ja ylöspäin, aina isoisään ja mummiin asti

Pelaajat: 2-6 pelaajaa

Vaadittavat kortit: Kaksi kuvitettua pakkaa, Premium LionLingo -pelikortteja, 2x52 korttia. Vaihtoehtoisesti voit ottaa mukaan jokereita.

Pelin tavoite: Tässä pelissä et pelaa korttien arvojen tai maakuntien perusteella. Sen sijaan tavoitteena on löytää mahdollisimman monta korttikuvitusparia! Voittaja on pelaaja, jolla on eniten kuvituspareja, kun kaikki parit on löydetty.

Pelin laajuuden ja vaikeusasteen säätäminen: Voit käyttää vain yhtä maata kustakin pakasta, esimerkiksi kaikki sydämet, tai voit käyttää kaikkia pukuja. Leveimmillä ja haastavimmillaan voit pelata Memoa 104 kortilla, jotka muodostavat 52 korttikuvitusparia! Lisäksi jokerien sisällyttäminen lisää kaksi paria.

 • Pelin kulku
  Korttipakat sekoitetaan perusteellisesti yhteen ja levitetään pöydälle tai lattialle kuvapuoli alaspäin. Korttien tulee olla hieman erillään toisistaan, jotta niitä on helppo kääntää.
 • Jokainen pelaaja kääntää vuorotellen kahta korttia. Kun kaikki pelaajat ovat nähneet kortit, ne käännetään takaisin kuvapuoli alaspäin samoissa paikoissa. Sitten uusi kierros alkaa, ja seuraava pelaaja kääntää kaksi korttia.
 • Kun pelaaja kääntää kaksi identtisesti kuvitettua korttia, hän pitää kyseiset kortit.
 • Sitten he voivat kääntää kaksi korttia lisää. Jos he onnistuvat löytämään toisen parin, he voivat jatkaa... kunnes he eivät enää löydä sopivia pareja samalla kierroksella. Tämän jälkeen vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle.
 • Peli päättyy, kun kaikki kortit on kerätty pareittain pöydältä (tai lattialta).
 • Jokainen pelaaja saa pisteitä sen mukaan, kuinka monta kuvaparia hän on kerännyt.
 • Pelin voittaja on pelaaja, jolla on hallussaan eniten pareja!

Provinkki: Voittaminen vaatii hyvää muistia: Sinun on muistettava, mitkä kortit on jo käännetty ja missä ne sijaitsevat. Lapsilla on usein yllättävän hyvä muisti, joten tämän pelin pelaaminen lasten ja aikuisten välillä voi olla melko kilpailullista...voiko aikuiset turhautua liikaa, jos häviävät?:)

Leijonamaisia pelihetkiä